Onze auto

Onze auto…twee vrouwen en een auto: waar kom je dan op uit?

We hebben heel wat onderzoek gedaan naar een goede auto om deze trip te gaan maken. En daaruit blijkt dat je het beste ‘overland’ kunt reizen met een Toyota Landcruiser of een Landrover. Echter na nog meer onderzoek bleek ook dat die Landrover toch net wat vaker kapot kan gaan dan de Landcruiser. En aangezien wij echt geen verstand van techniek hebben…..

Kortom, wij hebben gekozen voor een Toyota Landcruiser…maar das nog niet alles. Dan moet je ook bepalen welk type je neemt. Of je turbo wilt? Misschien airco? Met een hoop speurwerk zijn we uiteindelijk uitgekomen bij Hans, een Toyota-importeur. Hans wist het ons allemaal wel te vertellen en als snel was de knoop doorgehakt: een HJ60 uit 1984. Een echte oldtimer dus, en dat is wegenbelastingtechnisch natuurlijk ook een enorm voordeel.

Hans heeft er vervolgens voor gezorgd dat de auto aan de buitenkant helemaal safariproof werd gemaakt. Daktent, imperiaal, lades aan de binnenkant voor onze spullen en nog meer handigheidjes. En niet te vergeten het spuiten in een nieuwe kleur. Jawel: Olijfgrijs.

Techniek is niet Hans zijn sterkste punt en daarom verwees hij ons naar Rocco uit Beesd (www.wheelsunlimited.nl). Rocco scheen DE man te zijn op het gebied dus op basis van mond op mond reclame en aanbevelingen online besloten we het technische deel door Rocco te laten doen. Maar wat gebeurde..Hans besloot de auto alvast naar Rocco te brengen, zonder ons hiervan op de hoogte te stellen. En Rocco besloot In diezelfde voortvarendheid voor het gemak ook maar alvast met alle klussen, welke niet waren overeengekomen, te beginnen. Je voelt de bui al hangen: 5 dagen later kregen wij een enorm dikke rekening gepresenteerd. Auto gemaakt, de dames financieel gekraakt. Na veel gesteggel zijn we er op Oud Aannemers gebruik met elkaar uitgekomen. Bij niemand naar tevredenheid helaas. En later bleek Rocco de in rekening gebrachte accu’s ook nooit geplaatst te hebben. Konden we nog meer geld op dit debacle toeleggen! Jammer dat iemand twee jonge enthousiaste vrouwen zo de wereld in stuurt.

En toen moest de Landcruiser natuurlijk ook nog voorzien worden van een naam. Twee vrouwen op wereldreis, daar zijn we vast niet de eerste in en inderdaad Alexandrine Tinne is ons voor geweest (samen met haar moeder). Alexandrine Tinne was een dappere Haagsche ontdekkingsreizigster die als een van de eerste vrouwen het Noorden van Afrika verkende. Het mooie aan dit verhaal is dat ze dit ook totaal in stijl deed. Geen rugzakje om en gaan, maar de hele inboedel ging mee. Zo trok de door Afrika met haar porseleinen kast en zilveren servies, gedragen door Afrikanen, door de landen. Een mooi verhaal. Op een of andere manier is Tinne bij ons verbasterd naar Tilles, haha wij weten zelf ook niet meer waarom…. En dat is nu de naam van onze auto…..Tilles!!!

.