Goodbye ZO Azië, Hello India

De laatste week Zuid Oost-Azië staat in het teken van verschepen vanuit Kuala Lumpur en klaarmaken van Tilles. We gaan naar India! Het land van de wonderlijke verhalen, vele kleuren & geuren, chaos en mystiek.Het wordt een week van gemengde gevoelens, afscheid nemen van deze mooie landen doet nou eenmaal pijn…en toch ook de nodige stress.In Sihanoukville, Cambodja, beseffen we ons dat we toch wel heel veel haast moeten maken als we in een week tijd nog naar Kuala Lumpur moeten rijden (2200km), én nog wat reparaties moeten laten doen, én het verschepen van de auto moeten regelen.  Hoppa, inpakken, tent omlaag en karren maar…..
Helaas wel een dag eerder dit mooie strand verlaten dan gedacht. Op deze reis moet je veel keuzes maken en dit is er dan zo eentje die wat nadelig uitpakt, dat maken we vast wel weer ergens goed. Zon genoeg…Onderweg in Thailand hebben we een meet &greet met Michiel en Kirsten. Michiel rijdt in vier maanden tijd van Eindhoven naar Singapore in een Landrover Defender en laat elke maand een vriend/vriendin meereizen. Het laatste stuk reist zijn vriendin met hem mee. We eten in een typisch thais tl-verlichtte tent en drinken de ene halve liter Chang na de volgende leeg……..we raken niet uitgepraat over onze auto’s, routes, highlights en verwachtingen. Ontzettend leuk om dit soort ontmoetingen onderweg te hebben en heel waardevol qua tips& tricks onderweg.We racen verder, nou ja racen is een groot woord hoor, we rijden zo’n 90 km per uur, maar wel acht uur achter elkaar en dat is best vermoeiend in 35 graden. Na twee dagen hebben we dus een rustdagje verdiend, aan de kust. Even een dagje strand, even bijkomen, beentjes strekken,Tilles wassen en dan weer door richting de grens van Maleisië.In de tussentijd hebben we mailcontact met Don en Jen, een Nederlands stel dat na 3 jaar overland reizen (in een supermooi gepimpte Landrover Defender) zijn neergestreken in Kuala Lumpur. We zijn via de LandcruiserClub met hen in contact gekomen omdat we in KL opzoek zouden moeten naar een goede garage om een paar dingen te laten repareren. Zij hebben de garage alvast geïnformeerd dat we eraan komen en aangeboden dat we bij hun, in het centrum van KL, mogen blijven slapen. Superrelaxed en ontzettend leuk om door hen meegenomen te worden in KL. Op de heenweg waren we niet heel enthousiast over deze stad, maar op stap op zaterdagavond met ‘locals’ geeft er een heel andere kijk op.  Don en Jen bedankt!!

Tilles wordt door een 4×4-expert onderhanden genomen. Deze man ‘Ang’ weet werkelijk alles van 4×4′s en kan echt alles repareren. Hij baalt er wel een beetje van dat hij effectief maar één dag de tijd heeft om ons lijstje met wensen af te werken, maar gaat zijn best voor ons doen. Uiteindelijk duurt het véle uren langer dan afgesproken, missen we daardoor onze afspraak met de verscheper en zitten we redelijk in de stress of we Tilles wel op tijd op de boot krijgen. Onze boys van ‘On-Time-cargo’ verzekeren ons dat alles goed gaat komen.
De volgende ochtend melden wij ons stipt om 9 uur bij  de verscheper. Het duurt wel allemaal iets langer dan afgesproken, maar uiteindelijk ziet het er naar uit dat alles goed gaat en ontvangen we een afgetekend carnet van de douane. Tilles is ‘good to go’ en wij dus ook.
Nog een laatste dag chillen in Kuala Lumpur waar we twee belangrijke bevindingen doen. Allereerst is het hier te makkelijk om je ipad of iphone te laten ‘jailbraken’, easy does it, 30 minuten werk en we kunnen zo goed als alle apps gratis downloaden. Cool!
Verder zijn we ook echt dat backpacken ontgroeid. Geen oog dicht gedaan in het hostel vanwege loud loud people…Suz heeft ze moeten vermanen tot stil zijn..de volgende ochtend vliegen we namelijk om 6 uur ‘s ochtends naar de Andaman. Dat verhaal volgt snel, maar we kunnen vast verklappen dat we er daar na drie nachten achter komen dat Tilles toch niet is vertrokken en eenzaam nog in Maleisië staat.
Als het goed is komt ze 25 maart aan, waarna het nog 7 tot 10!!!!!!! werkdagen duurt voordat we haar mee mogen nemen….Dat wordt drie weken backpacken in India met de bepakking van vier dagen strand…Oeps…ach t gaat om t inschepen van de auto. Als dat maar goed gaat….

We kijken ontzettend uit naar India, maar weg uit Z.O.-Azië betekent ook het afsluiten van het eerste deel van onze reis. Dit deel is ons ontzettend goed bevallen en heeft veel leerzame momenten opgeleverd die we voor de rest van onze reis goed kunnen gebruiken.
- Hoe ga je om met 42,5 graden in de auto tijdens het rijden?
Liters water drinken en een natte handdoek in je nek!
- Wat doe je met twee  liter lekkende diesel uit je tank in een natuurpark?
Gewoon terug in de tank gooien!
- Gaan koeien en honden op de snelweg opzij als je toetert of moet je toch iets afremmen?              Afremmen werkt toch net iets beter!
- Als bijrijder Suz tijdens het rijden roept dat ze ‘denkt’ dat je wel kunt inhalen, moet Mo dan wel of niet gaan inhalen? Soms wel, soms niet! Uhhhhh
- Wie rijdt meestal? ….altijd samen, we wisselen iedere twee uur af
- Wie kan er beter kaart lezen? ….de navigatie of google maps heeft altijd gelijk, dus weinig discussie
- Links rijden of rechts rijden? …ook links gaan we goed…India zal de echte test zijn waar je continue moet inhalen
- Waar hebben jullie het lekkerst gegeten?  Prachuap Khiri Kan in Thailand..de lekkerste kip cashew ever
- Hoe ga je om met domme grensbeambten en kastje muur scenario ‘s? Altijd blijven lachen en vriendelijk blijven……(pfffffffffff kost wel ns moeite)

Om jullie nog wat meer te laten zien van onze belevenissen hebben we dit keer geen foto’s, maar een filmpje gemaakt..Enjoyyyyyyy….wordt vervolgd vanuit India…

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

 

11 thoughts on “Goodbye ZO Azië, Hello India

 1. Leuk verslag, levendige en vlotte video met lekkere muziek. En zo te zien hebben jullie het reuze naar jullie zin. Ondanks de tegenslagen door Tilles, jullie zorgen- en troetelkindje.

  En nu India. Daar kunnen jullie de rijervaring opgedaan in ZO-Azie goed gebruiken, En ik wil nog weleens een video zien van wat ze daar allemaal per vervoermiddel meevoeren. Je moet echt niet opkijken van een biggetje onder de snelbinders van een fiets.

  Ik vind het leuk om jullie reis te volgen en zit altijd te wachten op de volgende video.

  Liefs pap

 2. Heel erg leuk weer om te lezen, wat een reis! En ik snap nu ook meteen wie er vanuit India een blik op mijn blog heeft geworpen. Enjoy India.
  Emie

 3. Hey Madelon en Suzanne,

  Jeeeeetje dat duurt lang! Achter hun vodden aan zitten en overal bij zijn anders duurt het veel te lang! Of deadline geven dat je na drie dagen de auto ergens moet hebben, laat ze rennen voor hun geld.
  Maar wel super leuk om jullie verhalen weer te lezen. Zeker het filmpje met jullie commentaar erbij, hoe gaaf is dat! Hoe hebben jullie dat gepost? Dat is ons zonder betaalde plugin niet gelukt.
  In India vond Michiel het binnenland wel het meest India. Heel mooi om doorheen te rijden.
  In India is het rijden wel veel intensiever. Tip als dat mag: wanneer iemand de weg nadert, waar vandaan dan ook, altijd op de claxon hangen. Want ze rijden de straat op zonder te kijken, pas wanneer ze een tuuter horen gaan ze eens kijken. In alle andere gevallen ook tuuteren ;) En wat jullie in Cambodja misschien al wel gewend geweest zullen zijn, als iemand in de tegenover komende richting denkt in te gaan halen, knipperen met groot licht dan bedenken ze zich soms nog wel eens.

  Geniet van de komende etappe!

  Groetjes uit Phuket,
  Kirsten en Michiel

 4. Hi Maadje en Suzanne,
  Net jullie fimpje beken. Ga ik dus nog tig keer bekijken!!!!!! Schitterend om jullie belevenissen live te kunnen volgen, het wel en wee van Tilles komt goed over. Zorg goed voor hem of is het haar???? en volg de raad maar op van Kirsten en MIchiel, lekker de douane achter hun vodden aan zitten! De muziek vind ik ook heel cool. Zijn benieuwd naar deel II van jullie film.
  Dikke x van ons

 5. Leuk jullie ontmoet te hebben in KL! Ben blij dat we jullie een betere indruk van de stad hebben kunnen geven!

  Hopelijk gaat het inklaren van de auto sneller dan verwacht, want jullie kunnen wel een meevaller gebruiken! Veel plezier en succes met rijden in India. Of zoals een andere overlander tegen ons zei I(‘ll) N(ever) D(rive) I(t) A(gain). Ben benieuwd naar jullie ervaringen!

  Grz from KL!

 6. Wat gaaf om naast het lezen nu ook te kunnen kijken. Wat een fantastische trip. Nu al! Hopelijk mag Tilles snel d’r tijdelijke huisje weer uit. Have fun!!!

  iMovie is ook onder de knie dus nu? Appeltje eitje he? :-)

 7. Lieve Suus en Madelon,
  Wat een onwijs leuk filmpje met leuke muziek, het geeft een goed beeld van jullie reis. Knap gedaan hoor. Staat Tilles nu uiteindelijk op de boot? Je moet je echt aanpassen in die landen, en trachten rustig te blijven, moeilijk lijkt me! Nou kids, nog een goede reis en we horen van jullie. Liefs en een kus van Nan

 8. Fantastisch leuk filmpje zeg! Om jaloers van te worden zogezegd! Nog heel erg veel plezier en een mooie reis toegewenst. Groeten, Johan ( ps. strakke bak die Tilles…)

 9. Geweldig het filmpje en de gekoznaaruziek erbij. Het geeft een super beeld van wat jullie allemaal meemaken. Is tilles inmiddels gearriveerd? Geniet van india. We kijken uit naar jullie volgende film.

 10. Hoi tante Maad en Susan,

  Wat kunnen jullie goed rijden! Het filmpje was mooi.
  Ik vind het heel leuk op school en op vrijdag ben ik ‘s middags vrij.
  Dan kijken we altijd op de computer naar jullie.

  bram xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>