Maleisie – Kuala Lumpur: 2 katten en een pakje peuken onder de motorkap

 Na twee heerlijke, met name in Chinatown, gevulde dagen in Melaka, besloten we 13 februari richting Kuala Lumpur te rijden, zo’n 260 km naar het noorden. Allereerst omdat Madelon (na zes keer Entrapment te hebben gezien) toch echt een keer die huge Petronas towers in het echt wil bekijken én omdat we hier onze Nederlandse vrienden Cathelijne en Rutger (www.110overland.nl) gaan ontmoeten die van Eindhoven naar Singapore rijden en dus bijna bij de ‘finish’ zijn.
Maar goed..eerst op weg dan maar. Na het ontbijt van Dim Sum van de dag ervoor, waren we flink toe aan een lekkere bak Cornflakes. Nu kan het nog. Dus hop wij richting Tesco’s. Niets zo leuk als een supermarkt in het buitenland…na flink te hebben ingeslagen, leek het ons een goed plan om even in de schaduw op de parkeerplaats te ontbijten. We hebben immers ons hele huis bij ons. Mo rijdt richting schaduw, Suz coördineert..maar toen…BoemBoem..klatsssssss…Oh mijn GOD..Wat hebben we geraakt?
Ff vergeten dat we 2.50 mtr hoog zijn…en ja hoor, blijkt er een afdak te zijn gemaakt waar we niet onder door pasten…althans.. daar lag onze mooie aluminium kist, totaal uiteen gereten op de grond. Na van een lichte schrik te zijn bekomen, bescheurden we het van het lachen. Nope we zullen niet snel vergeten hoe hoog we zijn!!!! Na alle losse spullen veilig opgeborgen te hebben (zie foto), konden we weer veilig en route….zonder kist helaas!
De rit verliep verder prima en Suz reed Tilles zo met 40 graden op de thermometer hartje centrum KL in waar Tilles niet in de parkeergarage paste (deze ezeltjes stoten zich geen tweede keer;-)…Gelukkig mocht Tilles toen pontificaal voor de deur staan twee dagen lang. Hier en daar nog wat lekken, maar dat lieten we voor de volgende dag. Wellicht kan Rutger ons dan helpen..Hij heeft aangeboden nog eens naar de auto te willen kijken. Het hotel was niet echt oke. Tegen ranzig aan, buiten overal vuilnis en stank en overal zwerfkatten. Budget budget…
Die avond flink gekletst met Rutger en Cathelijne. Ook konden ze ons voorzien van flink veel tips..echt superfijn!!!! We konden zowaar ook hun kookstel overnemen, die miste nog in ons uitgebreide campingassortiment. Ze waren zo vriendelijk deze de volgende dag even bij het hotel (waar we helaas de eerste kakkerlak hebben ontmoet) langs te brengen. Kon Rutger mooi even Tilles ontmoeten. Ook zou hij ons vertellen hoe 4×4 werkt. Waren we door alle hectiek thuis niet meer aan toegekomen. ‘s Ochtends bij de morning check hadden we al geconstateerd dat er een pakje sigaretten inclusief aansteker met ons was meegereisd onder de motorkap. Ja…haha die hebben gewoon 250 km mee gereisd uit Melaka waar die kerel die de olie had bijgevuld ze had laten liggen.. Sukkel!
‘s Middags wilde Suz ff de auto starten voor Rutger….Maar toen…een hoop kabaal en gekrijs, dot haar uit de motorkap…zaten er verdomd nog 2 zwerfkatten onder de motorkap. Dit verzin je toch niet. Eerst schrik en toen keihard gelach…had Suz nu echt een kat geëxecuteerd, vermalen in de motor? Alle blikken gingen richting Rutger. We hoopten dat hij ons van het verlossende antwoord kon voorzien..En na een goede inspectie bleek er alleen wat haar te zijn achtergebleven..thank you God!!!!
Jullie begrijpen dat dit wel de hoogtepunten van Kuala Lumpur waren naast de heerlijke koffie bij Illy, de shoppingmalls en de Petronas Towers. Op naar Taman Negara…..

5 thoughts on “Maleisie – Kuala Lumpur: 2 katten en een pakje peuken onder de motorkap

 1. Hoi meisjes,
  Bewondering vanuit het Amsterdamse. Ik forward jullie adres naar michielbrouwer@xs4all.nl. Hij droomde hardop over reizen, naast mij in de auto. Wil jullie wel kome n redden onderweg: 2 meter lang, 28 en technisch onderlegd.
  Liefs,
  sylwia

 2. Hé Girlzz,

  Petronas towers.. Kan me herinneren dat ik het uitzicht niet heel bijzonder vond… Door alle smog was er niet bar veel meer te zien dan een vieze stad, maar was WEL erg onder de indruk van het feit dat ik meerdere helikopters zag vliegen… ONDER ons door !!!
  Torens gewoon veel hoger dan het vliegverkeer :-D

  Veel plezier bij de verdere reis… wij volgen t vanaf hier. x x

 3. Het is beter een mijl te reizen dan om duizend boeken te lezen – Confucius

  Enjoy! En leuk om zo te volgen vanaf TP6/9.. ;-)

 4. Brilliant verhaal weer, stoere chicks!! Dat kattegejank lekker achter je laten, door stomen en met rokende banden lekker koers voort zetten hihaa;-) X

 5. Hallo dames,

  Wij hebben elkaar ontmoet toen jullie in Taman Negara op het punt stonden om weg te rijden. Het had de voorafgaande nacht nogal geregend en jullie waren er niet helemaal droog door gekomen. Wij hadden aan de overkant wat paraplu’s geleend en daarmee konden we redelijk ons Yellow Guesthouse halen.
  Een van de laatste dagen heeft Anna wegens lage bloeddruk nog even in een kliniek doorgebracht. Maar een infuus met een liter kaliumchloride deed wonderen. Inmiddels zijn we een paar weken thuis en hebben de draad weer opgepakt. Het lukt aardig, mede door het stralende weer. Temperaturen van rond de 18 graden.
  Leuk jullie te kunnen volgen. We zijn heel benieuwd hoe het verder in de komende weken zal verlopen. Veel voorspoed en weinig pech.
  Hartelijke groeten,
  Jan en Anna den Hengst

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>