Singapore – Aankomst

Na een prima vlucht met Singapore Airlines landen we rond 05.30h ‘s ochtends in Singapore. De backpacks rollen supersnel van de band af. Dat Singapore supergeorganiseerd en schoon is blijkt uit alles. Schiphol is hier niks bij.

Don wacht ons op bij de gate. Hij heeft samen met Monique en Ronald het verschepen geregeld. Maar ook bij aankomst blijkt er nog veel geregeld te moeten worden. Don neemt ons de hele ochtend mee op sleeptouw. In zijn auto crossen we door de hele stad.


Eerst een lekkere cappo bij Starbucks, dan naar de Singaporean ANWB voor een verzekering, daarna een tolkaart van de LTA en als laatste naar Toll (de verscheper) om ons Carnet de passage (soort paspoort voor de auto) in te leveren. Helaas kan de auto niet worden gelost vandaag omdat de douane-beambte geen tijd heeft. Jammer dan wordt morgen de grote dag!!

In de tussentijd vertelt Don ons honderduit over het leven in Singapore en de gebruiken.  Hij woont er al 6 jaar en is helemaal ingeburgerd. Hij geeft goede tips over het linksrijden en uberhaupt rijden in Singapore.  We lunchen bij ėėn van de vele foodcourts in de stad. Een heerlijke eend met noodles. Net even anders dan een soepje met broodjes op TP5 ;-) ! Wist je dat iedereen in Singapore uit lunchen en uiteten gaat. Omdat het allemaal zo goedkoop is valt er niet tegenaan te koken.

Na een ochtendje rondrijden eindelijk naar het hotel om even bij te komen. Toch best moe van de vlucht en jetlag. Het hotel is basic maar heel netjes. En het heeft een parkeerplaats, een must voor de auto die morgen uit de container wordt gehaald. Even geslapen en gerelaxed en daarna de stad weer in, daar waar het allemaal gebeurt. We belanden op Boat’s Quay, een mix tussen Aziaten en expats, met een sfeervolle kade vol restaurantjes. De aquaria liggen vol met enorm grote krabben en kreeften. Het filetje tilapia zwemt ook nog vrolijk rond. Wij nemen een curry om even rustig in te komen en gaan dan weer richting het hotel.

We vinden Singapore een indrukwekkende stad. Overal is over nagedacht in deze stad. Het is er schoon, het hele jaar door een heerlijke temperatuur, je kunt er goed shoppen en de mensen zijn heel vriendelijk. En zelfs als je de eigen cultuur mist, zijn er supermarkten met Maaslander kaas of versgebakken meergranenbrood. Echt een smeltkroes van Aziatische en Europese invloeden. Leuk!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>