Singapore – Start ze wel of start ze niet?

Vandaag is de dag……..we gaan de auto lossen…….we gaan meemaken of onze Tilles klaar is voor het avontuur!
Helaas kan de douanebeamte pas in de middag, dus moeten we nog even geduld hebben. We gaan eerst het shoppen in Singapore verkennen. Aangekomen op Orchard Road blijkt er niet één Bijenkorf-achtige mall, maar zijn er werkelijk tientallen. En allemaal ter grootte van vijf Bijenkorven in één. Gucci, Prada, G-star, Diesel en ga zo maar door. Oh my god…..als expatvrouw is het hier goed toeven. Er struinen er ook behoorlijk wat voorbij met kinderwagen en nanny. Wat een saai leven, totaal niet aan ons besteed. Geef ons maar een ritje Singapore – Amsterdam. Nog even wat mail bijgewerkt op de ipad in de Starbucks en toen was het eindelijk zover, we mochten naar de plek waar de auto uit de container zal worden gehaald. Superspannend! Zou ze nog heel zijn, zal ze nog starten, zijn de kleren erg klam geworden, gaat de douane moeilijk doen over de honing, vlokfeest en onze italiaanse borrelcrackers die we mee hebben? We gaan het zien…….

De rit met metro en taxi duurt eindeloos maar uiteindelijk belanden we op een industrieterrein waar oude auto’s worden gedemonteerd en geëxporteerd naar het buitenland. Als dat maar niet het lot van onze Tilles wordt.
De container staat buiten in de hitte op ons te wachten. We maken kennis met de douanebeambte en manager van Toll-logistics. Don, die er helaas niet bij kon zijn, heeft iedereen goed geïnstrueerd. Het lossen en de formaliteiten kunnen beginnen. Het seal wordt verwijderd en de deuren worden opengeslagen. Joepi, ze is nog heel, geen krasje te bekennen. Mooi!
En nu het starten en van de losplaats naar beneden rijden. Dat ziet er tricky uit. Mo, is dat niet meer een mannenklus? We knikken instemmend. Er zijn genoeg mannen die het willen doen en al snel zit er eentje in de auto en staan er vijf mannen omheen om zich met dit spektakel te bemoeien.
Maar eerst die auto, start ie nou? Ik, Suzanne, leg m nog wel even uit dat ie eerst vijf seconden moet wachten tot het oranje lampje uit is gegaan en dan……..super…….ze start…..een mooi ronkend geluidje komt er uit de motor. Alles werkt! Joepi, nu de douane nog.
De douanebeambte checkt het chassisnummer en doet geheel niet moeilijk over de etenswaren die in onze lade liggen. We krijgen de felbegeerde stempel in ons carnet, onze reis kan beginnen.
En dan nog even de motorkap omlaag, dat gaat wat lastig. Door de warmte zijn er wat scharnieren kromgetrokken. De kap zit scheef en sluit niet zoals het hoort. Mannetje erbij, beetje tikken, beetje schroeven en hopla de kap zit weer dicht. Nice!

Mo is de held  van de dag en gaat als eerste de weg op, linksrijden. We prenten onszelf in dat de berm altijd aan de linkerzijde moet zitten. Bestuurder rijden, samen kijken naar het verkeer en de bijrijder doet de navigatie. Mo doet het supergoed, invoegen, kruispunten over, dat kan je wel aan haar overlaten. Suz moet nog ff in de navigatie komen, geen idee waar ze is en al snel zitten we midden in het centrum waar we nou net niet wilden uitkomen. De tank is bijna leeg en er komt behoorlijk wat rookontwikkeling uit onze uitlaat. En dat nou net in die schone stad Singapore waar de auto’s niet ouder lijken dan 5 jaar en waar stilstaan op de snelweg echt uit den boze is. No stress, we kunnen dit aan, gewoon omkeren, de borden volgen en weer op de goede wegkomen. Hopla daar is het hotel, parkeren en omkleden voor lekkere biertjes in de stad. We made it!

We hebben besloten dat onze budget- reis morgen ingaat, zodat we vanavond lekker in stijl uiteten mogen. Een heerlijk restaurant, een mooi uitzicht op Singapore en een lekker wijntje. Genieten! Het uitgaansleven gaat op donderdag nog niet echt los, dus we besluiten na een rondje uitgaansgebied weer naar het hotel te gaan.

De volgende dag wordt de laatste dag in Singapore. Het is wederom zo’n 32 graden, de korte hempjes en slippertjes zijn uit de tas.  Eerst nog even naar de shoppingmalls om schoenen te shoppen en misschien nog wel een leuke broek. Jaja, we blijven vrouwen!
Toch ook nog even een laatste cappo in de Starbucks, je weet nooit of het de laatste is.  Mo had de vorige dag een leuke zaak in een shoppingmall gezien, je begrijpt het al, nooit meer gevonden door de hoeveelheid aan malls. Dan maar lunch en een lekkere fruitjuice.
Het leek ons handig om nog wat etenswaren in de supermarkt te kopen. Dit was geen gewone supermarkt, deze supermarkt had producten uit alle windstreken van de expats. Van Maaslander kaas tot Le President brie tot gevulde peppers als in de Albert Heijn. Wist je dat ‘the dutch’ bekend staan om hun spicy pepper cheese. Nope, ik ook niet. Had deze kaas nog nooit bij de kaasboer zien liggen. Lachen toch!
We hebben wat brood en chips gekocht om morgen onze eerste tocht naar Melaka mee te beginnen.
Om nog enigszins toeristische bezienwaardigheden aan te doen hebben we besloten om naar Sentosa-island te gaan. Een eiland met strand en verder volgebouwd met attracties op z’n Amerikaans. Universal Studios, waterevenementen en beach-bars. Aangezien het al redelijk laat was toen we daar aankwamen hebben we wat rondgewandeld en aan het strand een beirtje gedaan. Best leuk om eens te zien.
We zijn er eigenlijk wel klaar voor, onze eerste trip met Tilles……

15 thoughts on “Singapore – Start ze wel of start ze niet?

 1. Hi girls, fijn dat alles zo goed is verlopen. So far , so good. Leuk om jullie verhalen te lezen. Heerlijk om nu op weg te zijn naar al die bijzondere en spannende bestemmingen. Suus, zelfs jij hebt een “korte broek” aangeschaft?? Zal toch wel moeten in die hitte! Nog heel veel plezier en we wachten met spanning op de volgende berichten. Liefs Nan

 2. Voor de eerste keer jullie site bezocht, ziet er super uit. Leuk om de eerste ervaringen te lezen. Het enthousiasme is er, de auto doet het, dus nu reizen, ervaren, ontdekken en genieten. Heel veel plezier. We gaan jullie volgen.
  Liefs.

 3. Hai Madelon en Suzanne
  leuk om jullie zo te volgen Vanmorgen bij Oma onder het bakkie drinken naar aankomst en nieuws gevraagd Je mam heeft vol trots de site doorgegeven En het vertrouwen is gegroeid nu dat ze weet dat Tilles er helemaal klaar voor is !!Wij hier in de dooi maar altijd nog om en nabij het vriespunt Is het voor jullie een heerlijke temperatuur en geniet van de zon daar krijg je nog meer energie van !!!
  Liefs en GOEIE REIS Marijke en Henri

 4. Hé meiden, dat ziet er allemaal goed uit, Ben heel benieuwd naar al jullie belevenissen. Heel veel plezier en ik blijf jullie volgen. groetjes, Trees

 5. Joehoe!!

  En…al een beetje gewend aan het rijden met Tiles op de linkerweghelft? Al een zonnedans gedaan ergens op een verlaten bounty-strand, iets exotisch gegeten wat ‘t meest smerige is wat je ooit heb geproefd, je al af laten zetten door een local of ergens geplast waarvan je achteraf denkt ‘dat doe ik dus nooooooit meer, maar ik moest zo nodig’? HA….
  Volgens worden jullie iedere dag met een jaloersmakende grijns wakker & niks staat jullie in de weg! Heb al met veel plezier de eerste verhalen gelezen…Dus kom maar doooooorrr!

  Dikke koes Loes

 6. Hay Madelon en Sussan heb jullie site eerst maar eens opgezocht, was toch wel heel erg benieuwd hoe het daar is. Nu al helemaal super, wat een ervaring gaat dit voor jullie worden. Liefs uit Naaldwijk

 7. HALLO MEIDEN,
  NOU HE HE , NET TERUG UIT U.S.A…ALLE KRANTJES, MAAR NU EINDELIJK TIJD VOOR JULLIE SITE,.
  HEERLIJK OM TE LEZEN, WAT HEBBEN JULLIE NU AL VÉÉL MEEGEMAAKT, AUTO, PROBLEMEN ENZ. ENZ. MAAR DAT HOORT BIJ ZO’N GEWELDIGE TRIP.
  WIJ HEBBEN OOK EEN REISJE DAKAR GEHAD, EN JE HERKEND NU AL DINGEN…DAT BEKEND VOOR KOMT!!
  WIJ GAAN JULLIE OP DE VOET VOLGEN, EEN HÉLE GOEDE REIS, GENIET EN ERVAAR ALLES WAT OP JE PAD KOMT!! SUC6 ÉÉL LIEFS VAN JAN EN INEKE O

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>